Of je nu een korte zakenreis maakt of op vakantie gaat, een scheerapparaat is voor veel mensen een vast onderdeel van hun bagage. Gelukkig is het meenemen van een scheerapparaat in het vliegtuig meestal geen enkel probleem. Toch is het goed om te weten wat de regels zijn, vooral als je een elektrisch scheerapparaat of losse mesjes gebruikt.
Mag je een elektrisch scheerapparaat meenemen in je handbagage?
Ja, een elektrisch scheerapparaat mag je gewoon meenemen in je handbagage. De ingebouwde batterij of oplaadbare accu is vergelijkbaar met die van andere kleine elektronische apparaten, zoals een tandenborstel. Er gelden dus geen speciale beperkingen voor dit type scheerapparaat. Ook hoef je het apparaat meestal niet apart uit je tas te halen bij de controle, tenzij hier specifiek om wordt gevraagd.
Mag een scheerapparaat mee in je ruimbagage?
Ja, ook in je ruimbagage is een elektrisch scheerapparaat toegestaan. Houd er wel rekening mee dat je koffer soms hard wordt behandeld. Heb je een duur of kwetsbaar apparaat? Dan kun je hem beter in je handbagage houden, zodat je zeker weet dat hij goed aankomt.
Hoe zit het met losse scheermesjes?
Dit is het punt waarop je even goed moet opletten. Wegwerpscheermesjes en cartridges (zoals van Gillette of Wilkinson) zijn in de meeste gevallen toegestaan in je handbagage. Ze worden als veilig genoeg beschouwd, omdat het mesje in een houder zit en niet los gebruikt kan worden.
Anders ligt het bij losse, verwisselbare scheermesjes, zoals die in een zogenoemde safety razor (klassiek scheermes). Deze losse mesjes zijn in veel gevallen niet toegestaan in de handbagage, omdat ze als potentieel gevaarlijk worden gezien. Wil je dit soort mesjes meenemen, dan moet je ze in je ruimbagage doen. Het scheermes zelf (zonder mesje erin) mag overigens meestal wél in de handbagage mee.
Kortom
Een elektrisch scheerapparaat kun je zonder problemen meenemen in zowel je handbagage als ruimbagage. Wegwerpmesjes en scheerkoppen mogen meestal ook mee in de cabine. Alleen bij losse scheermesjes moet je opletten: die mogen alleen in je ruimbagage. Controleer voor de zekerheid de regels van je luchtvaartmaatschappij als je twijfelt, vooral bij klassieke scheermessen.
Kom je er niet uit?
Stuur ons gerust een mailtje op info@vraaghetjan.nl. We helpen je graag verder met het vinden van het juiste antwoord. Als je een vraag stelt die we nog niet hebben beantwoord, schrijven we daar direct een blog over om ook anderen te helpen. Zie je een foutje in dit artikel? Laat het ons weten, dan passen we het meteen aan.