Een elektrische tandenborstel is voor veel reizigers een onmisbaar onderdeel van hun toilettas. Gelukkig kun je je elektrische tandenborstel gewoon meenemen in het vliegtuig, zowel in je handbagage als in je ruimbagage. Toch is het goed om te weten wat de regels zijn, vooral omdat zo’n tandenborstel vaak een oplaadbare batterij bevat.
Gebruik | Handbagage | Ruimbagage |
Elektrische tandenborstel | Ja | Ja |
Mag je een elektrische tandenborstel meenemen in je handbagage
Ja, je mag je elektrische tandenborstel meenemen in je handbagage. Dit is zelfs aan te raden, zeker als je alleen met een cabinekoffer reist. De meeste elektrische tandenborstels bevatten een kleine lithium-ionbatterij, maar die is niet krachtig genoeg om als risico te worden gezien. Je hoeft dus geen toestemming te vragen of de batterij los te vervoeren.
Let er wel op dat als je tandenborstel werkt op losse AA- of AAA-batterijen, deze tijdens de vlucht kunnen gaan lekken of oververhitten. Haal ze er bij voorkeur uit of neem ze los mee in een speciaal batterijdoosje, zoals luchtvaartmaatschappijen vaak adviseren.
Mag je een elektrische tandenborstel meenemen in je ruimbagage?
Ook in de ruimbagage is een elektrische tandenborstel toegestaan. Er zijn geen beperkingen op het meenemen van een elektrische tandenborstel met ingebouwde accu. Wel geldt, net als bij andere elektronische apparaten, dat beschadiging of verlies in het ruim altijd een risico is. Wil je zeker weten dat je je tandenborstel op je bestemming bij je hebt en werkend aantreft? Dan is meenemen in de handbagage de veiligste optie.
Zijn er beperkingen vanwege de batterij?
Elektronische apparaten met een vaste ingebouwde batterij, zoals de meeste moderne elektrische tandenborstels, vallen onder de reguliere regels voor consumentenelektronica. Er geldt geen maximumaantal of specifieke capaciteitseis voor dit type apparaat, zolang het niet om een groot industrieel model gaat. Gewone tandenborstels voor persoonlijk gebruik vormen geen probleem.
Kortom
Je elektrische tandenborstel mag je zonder zorgen meenemen in het vliegtuig. Zowel in je handbagage als in je ruimbagage is hij toegestaan. Vanwege de ingebouwde batterij is het wel slim om hem in je handbagage te houden, zodat je hem niet kwijtraakt of beschadigt. Er zijn geen specifieke beperkingen op dit gebied, dus je kunt met een gerust hart fris op reis.
Kom je er niet uit?
Stuur ons gerust een mailtje op info@vraaghetjan.nl. We helpen je graag verder met het vinden van het juiste antwoord. Als je een vraag stelt die we nog niet hebben beantwoord, schrijven we daar direct een blog over om ook anderen te helpen. Zie je een foutje in dit artikel? Laat het ons weten, dan passen we het meteen aan.